Učenici na Filipinima moraju posaditi stabala kako bi završili školu

Učenici na Filipinima moraju posaditi stabala kako bi završili školu

Novo pravilo nazvano je Zakon o nasljeđivanju diplome za okoliš, što se čini kao vrijedna prilika za mlade ljude da poduzmu mjere u zaustavljanju nestanka šuma, javlja Forbes, a prenosi tribun.hr.

Kongresmen Gary Alejano, koji je predstavio prijedlog zakona, rekao je: „Iako priznajemo pravo mladih na uravnoteženu i zdravu ekologiju … nema razloga zašto oni ne bi mogli pridonijeti kako bi se osiguralo da će to zapravo biti stvarnost.“

S 12 milijuna djece koja završavaju osnovnu školu, 5 milijuna iz srednje škole, a 500 000 sa sveučilišta svake godine, to znači da će godišnje biti zasađeno 175 milijuna stabala. Tijekom jedne generacije, to će značiti 525 milijardi stabala, iako je Alejano rekao da čak i ako preživi samo 10 posto stabala, to je još uvijek impresivnih 525 milijuna u generaciji.

Filipini, tropski otok, očajnički trebaju nova stabla. Zemlja je u prošlom stoljeću bila ozbiljno iskrčena.

“Kroz 20. stoljeće šumovito područje na Filipinima smanjilo se sa 70 na 20 posto. Procjenjuje se da je 24,2 milijuna hektara šuma posječeno od 1934. do 1988. Uvođenje ovog novog zakona moglo bi stvoriti oslonac kojim se Filipini prebacuju s neto gubitka na neto dobit stabala“, dodao je.

Zakon propisuje da se drveće može saditi u šumama, civilnim i vojnim rezervatima, urbanim područjima, neaktivnim i napuštenim rudnicima ili drugim pogodnim mjestima. Forbes navodi da će „fokus biti na sadnji autohtonih vrsta koje odgovaraju klimi i topografiji područja“. Državna agencija vodit će učenike kroz proces, pomažući u pronalaženju mjesta i osiguravajući opstanak stabala.

KT

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar