Učenici OŠ fra Jeronima Vladića u eko akciji

I ove godine učenici sedmih i osmih razreda OŠ fra Jeronima Vladića Ripci pokrenuli su eko akciju čišćenja područja općine Prozor-Rama, odnosno lokaliteta od Podborskog raskrižja pa do Brane.

 Ukupno je sudjelovalo 32 učenika. Vreće za smeće i rukavice osigurala je Ekološka udruga „Izvor“.  Ova eko akcija polako  postaje tradicija koja treba poslužiti kao primjer svima da  njegujemo i čuvamo okoliš. Svatko od nas može na jedan dan doprinijeti da nam životna sredina bude urednija, čišća i zdravija. Učenici su najviše prikupili PET ambalaže koja je odbačena uz prometnicu.

Cilj  ove eko akcije je osvijestiti  stanovništvo općine Prozor-Rama o pogrešnim navikama i ponašanju,  ukazati  na štetnost otpada za okolinu i istaknuti ljepotu prirode oko nas bez otpada, a time i zdraviji okoliš

Sve pohvale učenicima koji su ovom hvalevrijednom akcijom odlučila potaknuti odrasle na podizanje  ekološke svijest, uključivanje u organizirani odvoz smeća, a time i odgovornije ponašanje prema okolišu.

Na kraju uspješno provedene akcije učenici su se okrijepili uz sendviče i sokove koje je osigurala općina Prozor-Rama. Zahvaljujemo se Miji Bošnjaku-Redži na odvozu smeća
 
Tekst/foto: Nikica Beljo

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar