Udruga “Hrvatska zvona” traži ostavku ministra, Hercega ili Čovića

Udruga “Hrvatska zvona” traži ostavku ministra, Hercega ili Čovića

“Zgroženi smo do nevjerice objavljenim fotografijama na kojima su vidljive uramljene fotografije poginulih branitelja specijalne policije HRHB uz kontejnere sa smećem s očiglednom nakanom njihova nečasnog udaljavanja s počasnog mjesta u namijenjenu im sudbinu”, priopćeno je iz Udruge Hrvatska zvona. Kako ističu, osobe koje su to napravile, kao i one koje su izdale takav nalog, izgubile su ljudsko dostojanstvo, a po njihovom dostojanstvu i žrtvi mrtvih (i živih) branitelja ovim činom pljuju i gaze.

“Zbog dostojanstva mrtvih i živih branitelja nužno je da osobe odgovorne za funkcioniranje institucija snose odgovarajuće posljedice. Iz navedenih razloga u ime udruge Hrvatska zvona (i ogorčenih građana) zahtijevamo smjenu ministra unutarnjih poslova HNŽ-a. Ako ne dođe do smjene ministra unutarnjih poslova zahtijevamo smjenu predsjednika Vlade HNŽ-a. Ako ne dođe do smjene ministra (ili predsjednika Vlade) zahtijevamo ostavku Predsjednika HNS-a”, istaknuli su iz Udruge Hrvatska zvona.

Podsjetimo, fotografije poginulih branitelja pripadnika MUP-a u utorak su pronađene pored kontejnera za smeće u mostarskom naselju ”Rudnik”.

Reakcije udruga se nižu, a među prvima su reagirali iz Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata Mostar (HVIDRA), Udruge specijalne policije “Munje” Mostar te Udruge udovica poginulih Hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Mostar, kao i Udruge roditelja poginulih Hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Mostar.

O slučaju se priopćenjem naknadno oglasio i MUP HNŽ-a.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar