Udruga “Muslim Aid” s Općinom Jablanica implementira projekt “Pčelarstvo i ruralni razvoj”

Udruga “Muslim Aid” s Općinom Jablanica implementira projekt “Pčelarstvo i ruralni razvoj”

Udruga “Muslim Aid” u suradnji s Općinom Jablanica, odnosno Savezom poljoprivrednih udruženja Jablanica, planira implementirati projekt “Pčelarstvo i ruralni razvoj”, a tim povodom u četvrtak su općinski načelnik Damir Šabanović i Edina Šehić Saliji potpisali Sporazum o realizaciji sufinansiranog projekta.

Kako je istaknuto, projekt će osigurati osnovne resurse i vještine socijalno marginaliziranim obiteljima koji žive u ruralnim područjima kako bi mogli poboljšati kvalitetu vlastitog života i kroz izgradnju infrastrukture ekonomski osnažiti udruženje pčelara, objavili su iz Općine Jablanica.

Projekat će biti realiziran u razdoblju od ožujka 2023. do studenoga 2024.godine, a kroz njega će biti podržano 10 direktnih korisnika

Ovim projektom “Muslim Aid” će zajedno s Općinom Jablanica donirati osam košnica s dodatnom opremom po jednom korisniku (pet košnica s pčelama i tri košnice dodatno s opremom), a donirat će i liniju za proizvodnju pogača za pčele za Savez poljoprivrednih udruženja Jablanica, zatim educirati pčelare, poljoprivredne proizvođače i učenike na teme iz pčelarstva i zaštite pčela, te omogućiti učešće i predstaviti Udruženje i jablaničke pčelare na sajmu.

Foto: Ilustracija/Ramski Vjesnik

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing