Udruga pčelara “Iva” iz Posušja kroz projekt Via Dinarice dobila 20 pčelarskih SMS vaga

Udruga pčelara “Iva” iz Posušja kroz projekt Via Dinarice dobila 20 pčelarskih SMS vaga

Udruga pčelara “Iva” iz Posušja je kroz projekt Unapređenje i daljnji razvoj pčelarstva na području Posušja dobila 20 pčelarskih SMS vaga.
“Nabavkom SMS pčelarskih vaga povećavamo efikasnost u proizvodnji pčelarskih proizvoda i smanjujemo troškove bavljenja pčelarstvom, također ovom nabavkom ćemo unaprijediti i povećati raznolikost i količinu turističke ponude na području općine Posušje i bijele staze Via Dinarica”, poručili su posuški pčelari.
Via Dinarica je koncept koji povezuje sedam država i teritorija kroz koje se proteže planinski lanac Dinarskih Alpi: od Slovenije do sjeverne Albanije
Via Dinarica, ima tri glavne staze – bijelom, zelenom i plavom – kao turističkog proizvoda lokalnih zajednica koje tu žive i njime upravljaju, a koji osigurava održive prihode širokom spektru aktera. Općina Posušje se nalazi na bijeloj stazi sa svojom turističkom ponudom.
Svih 20 pčelarskih SMS vaga je financirano kroz bespovratna sredstva Via Dinarica. Projekt Via Dinarica implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini ( UNDP BIH ), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj ( USAID BIH ) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS )

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar