UEFA donijela odluku o povratku navijača na tribine

UEFA donijela odluku o povratku navijača na tribine

Izvršni odbor UEFA-e u četvrtak je odlučio dopustiti djelomičan povratak gledatelja na utakmice UEFA-inih natjecanja u zemljama gdje to dopuštaju lokalne vlasti, počevši od reprezentativnih utakmica idućega tjedna.Nakon uspješno organiziranog i odrađenog Superkupa u Budimpešti na kojem su bili prisutni gledatelji, Izvršni odbor UEFA-e, u kojem je član i predsjednik HNS-a Davor Šuker, donio je odluku da dopusti dolazak gledatelja na stadione, do najviše 30 posto kapaciteta određenog stadiona. Također, gostujućim navijačima neće biti dopušten dolazak na utakmice do daljnjega.

Dolazak gledatelja na utakmice je, pritom, uvjetovan odlukama lokalnih vlasti pa stoga utakmice nije moguće igrati s gledateljima u zemljama gdje vlasti to ne dopuštaju, odnosno, kapacitet od 30 posto je moguć samo ako lokalne vlasti nisu postavile nižu granicu, a koja se u tom slučaju poštuje. Poštivanje fizičke udaljenosti bit će obvezno za gledatelje, kao i druge preventivne mjere poput korištenja maski, a sukladno lokalnim mjerama.

Navedene mjere dio su “minimalnih zdravstvenih i higijenskih uvjeta UEFA-e za povratak gledatelja” koje je odobrio IO UEFA-e i koje će morati poštivati organizatori utakmica. Međutim, moraju se k tomu primijeniti i sve zdravstvene i sigurnosne mjere koje zahtijevaju lokalne vlasti. Hrvatski nogometni savez u najkraćem će roku obavijestiti javnost o tomu kako će ovu odluku UEFA-e provesti u kontekstu predstojećih utakmica Lige nacija protiv Švedske (11. listopada) i Francuske (14. listopada) koje se igraju na stadionu Maksimir u Zagrebu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing