UG RDPP: Informiranje mladih o invaliditetu

UG RDPP: Informiranje mladih o invaliditetu

U okviru projekta „Osnaživanje i rehabilitacija osoba s invaliditetom“; koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a implementira Savez organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama u FBiH (SUMERO) u suradnji s UG RDPP „Djeca nade“ Prozor-Rama uspješno je završena implementacija aktivnosti „Informiranje mladih o invaliditetu“ i s učenicima OŠ MARKA MARULIĆA Prozor, priopćeno je iz Udruge.
 
Implementacija plana započela je realizacijom aktivnosti „Edukacija o invaliditetu“ i “Grupna diskusija” s učenicima VI i VIII razreda. U aktivnostima “Na kavi” i “Simulacija invaliditeta”  osim učenika sudjelovali  su i korisnici UG RDPP “Djeca nade” Prozor-Rama.
 
Kroz spomenute aktivnosti osnovnoškolci su educirani  u oblasti invaliditeta, gdje je naglasak bio na odnosu društva prema osobama s invaliditetom, te stekli pozitivne stavove o ovoj grupi društva kroz druženje s korisnicima Udruge.
 
Koordinatorica projekta Selma Islamović zahvaljuje  svima koji su omogućili realizaciju aktivnosti, prije svega ravnatelju Slavku Biliću, te pedagoginji Moniki Beljo, kao i učenicima koji su sudjelovali. Onim učenicima koji budu sudjelovali u natječaju za pisanje eseja na temu invaliditeta želi mnogo sreće u osvajanju nagrade.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing