Ugasila se ljubuška Sloga

Ugasila se ljubuška Sloga

‘Raspad sistema, Sloge više nema!”, navodi se u pismu Kluba navijača – RĐE ’94 u kojem se navodi kako sljedećeg vikenda kreće natjecanje u nogometnoj Drugoj ligi FBIH skupina Jug kada je Sloga trebala gostovati kod HNK Neum.

”Ove godine bez Sloge iz Ljubuškog koja se još jednom zbog nebrige lokalnih vlasti gasi. Preko stotinu mladih ove godine je ostalo bez treninga, natjecanja i sportskog druženja. RĐE su bile u Neumu i okačile transparent podrške voljenom klubu koji je u totalnom raspadu. Ne samo to, uz senore ugasio se i Ženski Nogometni klub Sloga osnovan 2014. te juniorska ekipa”, navodi se u pismu. Navijači podsjećaju kako se u Ljubuškom u sezoni 2000./01. igrala Premijer liga, te da na Babovcu Željo, Sarajevo i Velež nisu uspjeli pobijediti.

”HNK Ljubuški prije Domovinskog rata je bio respektabilan klub na području bivše Jugoslavije. Stadion je izgrađen 1979. kad i splitski Poljud. Tadašnja NK Sloga je bila član regionalne lige koja se može mjeriti s današnjom Premijer ligom BIH, a ekipa se sastojala većinom od domaćih, lokalnih igrača”, navodi se.

”Poslije rata igrači se sami organiziraju i počinju igrati u novoformiranoj ligi Herceg-Bosne, promijenivši ime kluba u HNK Ljubuški. Uz Široki Brijeg, Ljubuški je bio najozbiljniji kandidat za osvajanje titule. U klub dolazi Branko Međugorac i sam financira gotovo sve. On dovodi mnoga poznata imena: Bartolovića, golmana Terkeša, Ravlića, Marinčića, Kordića i druge koji uz domaće snage Šošu, Vučića, Šalinovića, Medića, Iveka i drugih osvajaju Kup Herceg-Bosne i to dva puta – sezone 1994/95. protiv Sloge Uskoplje 2:0 i 1995/96 protiv  Širokog Brijega 4:1). To je bila prava ekipa koja je punila stadione i imala visoke ambicije”, piše Klub navijača i dodaje kako se danas došlo u situaciju da na otužnom Babovcu, “Profa” sam kosi travu i trenira 10-tak upornih dječaka koji su još uvijek aktivni.

JKP Parkovi su preuzeli Babovac, sustav je činilo se resetiran – međutim bilo kakva podrška grada i Općine za sportski kolektiv je izostala. Načelnik i ekipa su valjda imali “prišnijeg” posla jer su u jeku euforije svi bili okupirani nastupom Hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, ili organizacijom Lige mjesnih zajednica. Sve to dođe i prođe, međutim Sloga ili HNK Ljubuški, svejedno kako ćete ga zvati je nešto što je utkano u genetski kod svakog Ljubušaka.

Ako malo zagrebemo po površini paradoks rada Općine i nebrige za sportske kolektive se ogleda u mnogobrojnim “investicijama” koje su predviđene ovogodišnjim proračunom”, pišu navijači ogorčeni raspodjelom proračunskog novca u Općini. U pismu se navodi kako jedna Gabela igra nogometnu Premijer ligu, Čapljina je dugogodišnji prvoligaš, ”a mi nismo kadar ni imati bilo kakav sportski kolektiv, pa ispred nas su uz dužno poštovanje, Višići, Drinovci, Blagaj, Kruševo i još desetak seoskih klubova iz Hercegovine”.

”Kad vidite jedan FK Klis iz Buturović Polja koji je napravio brand od malog seoskog kluba pa su završili prošli sezonu na 2. mjestu u Drugoj ligi Jug, jasno da se može ako netko ima sluha i volje. Da nije Izviđača , kojeg opet guraju poduzetnici Ljubuški bi bio apsolutna NULA na sportskoj mapi BIH. Sad svakako slijedi fokus na izbore i ponovno čuvanje privatnog političkog interesa umjesto društveno korisnog.

Apsurdistanska politika nas tjera odavde pa tako da će se egzodus mladog, zdravo i poslovno sposobnog stanovništva nastaviti. NK i ŽNK Sloga su još samo još jedan evidentan primjer nebrige o ulaganju u mlade i budućnost našeg grada. Kažu nogomet se igra radi navijača, mi bi rekli igra se radi spomenute djece koja će iduće vikende biti primorani ići u Čitluk, Čapljinu i Široki da treniraju i sa stidom morati konstatirati drugoj djeci da “mi u Ljubuškom NEMAMO klub”… Ovo je apel i otvoreno pismo Načelniku da hitno pokrene stvari sa mrtve točke”, poručuje se u pismu, prenosi bljesak.info.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing