Uhićen dvojac iz Novog Travnika koji je snimao intimne odnose, pa oštećenu osobu ucjenjivao

Uhićen dvojac iz Novog Travnika koji je snimao intimne odnose, pa oštećenu osobu ucjenjivao

Policijski službenici Federalne uprave policije su dana 29.03. 2021. godine, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, lišili slobode dva lica iz Novog Travnika inicijala A.R. (1993.) i A.D. (1994.), koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela „Ucjena“ iz člana 296. i „Neovlašteno optičko snimanje“ iz člana 189. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršeni su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni na dvije lokacije na području Srednjo-bosanske županije, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja predmetnih kaznenih djela, a koji će biti korišteni kao dokazi u kaznenom postupku.

Radi se o snimkama intimnog odnosa

Naime, lica A.R. i A.D. se sumnjiče da su u studenom 2020. godine pribavili neovlaštene snimke jedne osobe prilikom određenog događaja privatnog karaktera koji se dogodio u Mostaru, a zatim od prosinca 2020. do siječnja 2021. godine, oštećeno lice ucjenjivali da će javno objaviti sporne snimke, ukoliko im ne isplati novčani iznos od 100.000,00 KM.

Lica lišena slobode su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru te su u zakonskom roku predana na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

Neslužbeno, radi se o snimkama intimnog odnosa.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar