Uhićen bivši federalni ministar Desnica Radivojević

Uhićen bivši federalni ministar Desnica Radivojević

U nastavku operativne akcije kodnog naziva ‘Farmer’, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova RS danas su uhitili Desnicu Radivojevića, bivšeg federalnog ministra trgovine i ministra prostornog uređenja, potvrđeno je Feni u Tužiteljstvu Sarajevske županije.

Radivojević, koji se, prema neslužbenim informacijama, sumnjiči za posredovanje u nezakonitoj prodaji donirane poljoprivredne mehanizacije, tijekom dana predan je Federalnoj upravi policije (FUP). U akciji “Farma” ranije je uhićeno osam osoba, od kojih je za tri Županijsko tužiteljstvo zatražilo određivanje pritvora, a za pet određivanje mjera zabrane.

Osobe uhićene u spomenutoj akciji sumnjiče se kazneno djelo udruživanja radi činjenja kaznenog djela u svezi s kaznenim djelima zloupotrebe položaja ili ovlasti i prijevare.

Konkretno, terete se da su od 2014. do polovice 2015. godine nezakonito dijelili i prodavali poljoprivrednu mehanizaciju koja je u Bosnu i Hercegovinu stigla kao donacija Narodne Republike Kine. Vrijednost donirane mehanizacije bila je viša od milijun KM, a namijenjena je korisnicima u FBiH koji su bili pogođeni poplavama.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar