Uhićen Donald Trump, pred sucem izjavio da nije kriv

Uhićen Donald Trump, pred sucem izjavio da nije kriv

Uhićen je Donald Trump. Nakon što je stigao pred sud izašao je iz automobila, kratko mahnuo i uz pratnju agenata Tajne službe ušao u zgradu. 

Nakon što mu je pročitana optužnica, Trump se pred sucem izjasnio da “nije kriv” po 34 točke koje mu se stavljaju na teret.

Televizijske kamere uspjele su snimiti Trumpa u zgradi suda prvi put nakon službenog uhićenja. Ušao je u sudnicu oko 20 minuta nakon što je tužitelj, Alvin Bragg, viđen kako ide u istom smjeru.

Iako su novinari pokušali dobiti njegovu izjavu, Trump nije reagirao na njihove povike, već je samo prošao u tišini.

Prvo je otišao  u ured tužitelja gdje je formalno uhićen i gdje će mu biti uzeti otisci prstiju.

Nešto iza 19 sati, podsjetimo, napustio je svoj penthouse na 5. aveniji i krenuo prema sudu.

U pratnji agenata tajne službe i svog pravnog tima, bivši američki predsjednik ušao je u SUV koji ga je čekao ispred nebodera

Podsjetimo, krajnje desničarska kongresnica Marjorie Taylor Greene, inače veliki pristaša bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, stigla je na skup podrške koji se održava u blizini zgrade suda na Manhattanu.

Prizor je, kako javlja Sky News, bio poprilično kaotičan, a jedan je novinar primijetio kako se čini da su predstavnici medija uvelike brojčano nadmašili Trumpove pristaše.

Greene je vrlo brzo napustila mjesto prosvjeda.

Novinar NBC-a opisao je trenutak kao “jednu od najluđih scena kojima sam svjedočio na prosvjedima”. Dodao je da je “gomila fotografa, novinara i protuprosvjednika zviždala zviždaljkama kako bi omela Greene da izađe iz svoga SUV-a”.

Na putu prema sudu Trump se oglasio na svojoj društvenoj mreži. “Na putu sam prema sudu. Sve izgleda nadrealno, wow, uhitit će me. Ne mogu vjerovati da se ovo događa u Americi”, napisao je Trump.

Prošli je tjedan, podsjetimo, protiv Trumpa podignuta optužnica, čime je postao prvi aktualni ili bivši predsjednik koji se suočava s optužbama za kaznena djela, zbog slučaja isplate novca 2016. porno zvijezdi Stormy Daniels za njezinu šutnju o odnosu s Trumpom.

 

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing