Uhićen Vinko Martinović Štela

Uhićen Vinko Martinović Štela

Temeljem tjeralice Republike Hrvatske u Mostaru je danas uhićen Vinko Martinović Štela. Kako javlja Istraga.ba Štelu su uhitili pripadnici SIPA-e.

Zbog ubojstva Jasmine Đukić 1996. u Mostaru Vinku Martinoviću zvanom Štela Vrhovni je sud Hrvatske povisio kaznu sa sedam na deset godina zatvora. Štela, koji je prije četiri godine, i to nekoliko minuta prije objave nepravomoćne presude, išetao iz zgrade zagrebačkoga Županijskog suda te uspio pobjeći iz Hrvatske, nalazi se u BiH čije ga državljanstvo štiti od izručenja Hrvatskoj, objavio je prošle godine zagrebački ‘Jutarnji list’.

Za Martinovićem je od tada bila raspisana Interpolova tjeralica, a on je slobodno živio u BiH. Prije nego je procesuiran za ubojstvo Jasmine Đukić, Martinović je Hagu osuđen na 18 godina zatvora zbog ratnog zločina nad Bošnjacima.

Nakon što je izdržao 12 godina, Martinović je 2012. godine pušten na slobodu. Poslije toga je, pred hrvatskim pravosuđem, procesuiran zbog ubojstva. Kada je prvostupanjski osuđen na sedam godina zatvora, Martinović je pobjegao u BiH gdje je u srijedu i uhićen.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar