Uhićen zapovjednik policijske postaje zbog privođenja druge osobe radi komentara na društvenoj mreži

Uhićen zapovjednik policijske postaje zbog privođenja druge osobe radi komentara na društvenoj mreži

Po nalogu Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tijekom četvrtka su priveli zapovjednika Policijske postaje Cazin.

Njemu se stavlja na teret postojanje osnova sumnje da je počinio krivično ‘Zloupotreba položaja ili ovlaštenja’ i ‘Protupravno lišenje slobode’, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije.

Sumnja se da je u periodu od kraja travnja do sredine lipnja ove godine, zbog komentara na društvenoj mreži Facebook, protuzakonito naredio raspisivanje operativne potrage i dao nalog da se uhiti jedna oštećena osoba, iako se dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva USŽ u to vrijeme očitovao da u takvom komentaru na društvenoj mreži nema elemenata krivičnog djela.

Po nalogu osumnjičenog oštećena osoba je lišena slobode i protupravno zadržana, a dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva USŽ nije obaviješten o razlozima i vremenu lišavanja slobode.

Osumnjičeni je nakon toga nastavio protupravno postupati, te unatoč direktnom nalogu dežurnog tužitelja, Županijskom tužiteljstvu USŽ protiv oštećene osobe dostavio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, prenosi Srna.

O daljnjim radnjama i eventualnim mjerama u ovom predmetu, postupajući tužitelj će odlučiti nakon što osumnjičeni bude predan i ispitan u Županijskom tužiteljstvu USŽ.

 

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar