Uhićene dvije osobe u Konjicu

Uhićene dvije osobe u Konjicu

U nastavku operativne akcije ”Regina” policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su dana 22. 3. 2023. godine, na području Konjica slobode lišili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo ”Nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda” propisano Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

Po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, izvršen je pretres putničkog motornog vozila, koje su koristile osobe lišene slobode, kojom prilikom je otkriveno i privremeno oduzeto oko 1000 kutija cigareta koje nisu obilježene kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine

Osobe lišene slobode su provedene u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. O daljem statusu osobe odlučivat će postupajući tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar