Uhićeni hakeri koji su izvlačili novac iz mostarske firme

Uhićeni hakeri koji su izvlačili novac iz mostarske firme

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) u srijedu navečer su na području Bijeljine, na osnovu naloga Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, uhitili državljane Srbije Igora S. i Nikolu M.

Oni su osumnjičeni da su počinili kazneno djelo prijevara, na štetu poznate mostarske firme ‘Elko-Marić’, koja se bavi projektiranjem, izradom i montažom elektroinstalacija energetskih mreža.

Kako Avaz saznaje iz policijskih izvora, Igor S. i Nikola M. služili su se hakerskim tehnikama, alatima i metodama. Na taj način su raspolagali računom firme s kojeg su izvlačili novac.

Iz Tužiteljstva HNŽ kratko su kazali da će uputiti prijedlog županijskom sudu za određivanje pritvora. Više informacija o ovom slučaju nije želio iznijeti ni vlasnik firme Ibro Marić, jer ne želi ugroziti istragu.

“Moja firma našla se na meti hakera i to vam mogu potvrditi. Sve je počelo prije nekoliko mjeseci. Kazali su mi da su neke osobe uhićene. O tome koji je iznos u pitanju, zaista, ne bih htio govoriti”, rekao je Marić za Avaz.

Kako Avaz saznaje iz pouzdanih izvora, u posljednjem trenutku spriječeno je izvlačenje posljednje transakcije s računa firme u iznosu od 200.000 KM.

Bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing