Uhićeni Jerko Ivanković Lijanović, Mersed Šerifović i Edin Ajanović

Uhićeni Jerko Ivanković Lijanović, Mersed Šerifović i Edin Ajanović

Nakon spektakularnog uhićenja prošle godine SIPA je upala kod Lijanovića, u obiteljsku kuću u Širokom Brijegu i ponovno uhitila Jerku Ivankovića Lijanovića.

Pred kuću bivšeg ministra pripadnici SIPA-e i djelatnici PU Široki Brijeg stigli su u 6 sati ujutro, javljaju mediji.

Uhićenju je prethodio višesatni pretres njegove i kuće njegovih roditelja i pomoćnih objekata u Širokom Brijegu. Razlog uhićenja su, kako se neslužbeno doznaje, poljoprivredni poticaji iz vremena dok je Lijanović bio ministar.
Iz MUP-u Zapadnohercegovačke županije potvrdili su kako su pripadnici FUP-a jutros ušli u obiteljsku kuću bivšeg federalnog ministra te da je širokobriješka policija osiguravala područje, prenosi Fena. 

 Podsjetimo, pripadnici SIPA-e su u rujnu prošle godine, također u Širokom Brijegu, pretresli nekoliko objekata obitelji Lijanović, te uhitili Jerku i njegovog brata Mladena u okviru akcija "Brend" i "Meso". Tada je objavljeno kako se braća Lijanović i njima bliske osobe sumnjiče za više kaznenih djela kojim su oštetili državu za više od 5,5 milijuna eura. 
Zbog poljoprivrednih poticaja u Tuzlanskoj županiji uhićen je zastupnik te županije Mersed Šerifović te ministar turizma, prometa i trgovine u Vladi TŽ Edin Ajanović.

Mersed Šerifović potpredsjednik je Narodne stranke radom za boljitak.
Šerifović je i predsjednik Povjerenstva za poljoprivredu, vodoprivredu, šumarstvo i zaštitu okoliša Skupštine Tuzlanske županije, te zamjenik predsjednika Povjerenstva za borbu protiv korupcije Skupštine Tuzlanske županije.
Obnašao je i funkciju savjetnik načelnika općine Tuzla u mandatnom razdoblju od 2004. do 2006. godine.
Dnevnik.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar