Uhićeni policajci i bivši savjetnik Dragana Mektića

Uhićeni policajci i bivši savjetnik Dragana Mektića

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS-a su, u nastavku operativne akcije kodnog naziva “Transporter”, slobode lišili šest osoba. Na području Banja Luke, uhićeni su B.C., M.M., P.V., S.V., D.K. i M.V. Prema prvim nezvaničnim informacijama, uhićena su tri bivša i dva trenutna pripadnika MUP-a Republike Srpske zbog sumnje da su radili za Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, a tereti ih se da su se bavili trgovinom narkoticima. Uhićene osobe su tijekom dana trebale biti predane u nadležnost Tužiteljstva BiH, kojem će biti dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu organizovanog kriminala kako slijedi:

za osobu B.C., kao organizatora kriminalne grupe, i osobu A.N. u svezi kaznenog djela “Neovlašteni promet opojnim drogama”; za osobu M.M. i P.V. u svezi kraznenog djela ”Neovlašteni promet opojnim drogama” i ”Zlouporaba službenog položaja ili ovlasti”; za osobu P.D., kao organizatora kriminalne grupe, te osobe M.M., D.K., S.V. i M.V. u svezi kaznenogih djela “Zlouporaba službenog položaja” i “Sprječavanje dokazivanja”. Sve aktivnosti su provedene po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

Kako su među uhićenima i dva policijska službenika, D.K. i M.V., oni će biti suspendirani, a protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak. Prema nezvaničnim informacijama, osoba inicijala B.C. je Bojan Cvijetić, bivši savjetnik bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, koji je i ranije bio uhićen u istoj akciji. U akciji “Transporter”, koju se realizira još od 2021. godine, policijski službenici pronašli su i oduzeli 303 kilograma opojne droge skank, a privremeno je oduzeto više skupocjenih putničkih motornih vozila.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar