Uhićeno pet službenika Granične policije BiH

Uhićeno pet službenika Granične policije BiH

U Bosanskom Brodu jutros je uhićeno pet službenika Granične policije Bosne i Hercegovine. Uhićeni su tijekom interne kontrole, a zbog sumnje na koruptivne aktivnosti. Kako doznaje Bljesak.info, u tijeku je pretres službenih prostorija i osobnog vlasništva, nakon čega će biti poznato više informacija.

Naime, policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, zajedno s policijskim službenicima JPK TU Istok, pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH, a po naredbama Suda BiH, dana 6. ožujka, proveli su aktivnosti na sprječavanju, otkrivanju i dokazivanju, nezakonitih, koruptivnih, radnji počinjenih od policijskih službenika PGP Brod, na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „Primanje dara i drugih oblika koristi“ iz članka 217. KZ BiH.

U tijeku navedenih aktivnosti, tijekom čega su dokumentirana određena koruptivna djela, slobode je lišeno pet osumnjičenih policijskih službenika Granične policije BiH, raspoređenih u PGP Brod. Pored pretresa osumnjičenih policijskih službenika Granične policije BiH, pretresaju se i službene prostorije na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, koje su koristili osumnjičeni policijski službenici. U tijeku pretresa, pronađena je određena količina novca, za koji postoji osnov sumnje da potiče iz izvršenja kaznenog djela.

”Navedene aktivnosti predstavljaju jasno opredjeljenje Granične policije BiH, na čelu s njenim rukovodstvom, da se suprotstavi svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika Granične policije BiH, stoga pozivamo i ohrabrujemo sve građane i putnike da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koje uoče ili o tome imaju korisna saznanja”, istaknuo je Zoran Galić, ravnatelj Granične policije BiH. Zbog provođenja navedenih aktivnosti, određeni vremenski period bio je blokiran promet na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, zbog čega ovim putem upućujemo izvinjenje putnicima koji su se zatekli u tom trenutku na spomenutom graničnom prijelazu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar