• UJDI ponovno jaše na  Ramu
  • UJDI ponovno jaše na  Ramu

UJDI ponovno jaše na Ramu

Dragan Čović, mladi perspektivni inženjer iz Ljutog Doca po završetku Mašinskog fakulteta u Mostaru dokazao je svojim djelima koliko vrijedi biti odan Jugoslaviji i Komunističkoj partiji. Dosije i Index br.2222 Dragana Čovića s Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru bio je popunjen ćiriličnim pismom, a u rubrici nacionalnost pisalo je Jugoslaven. Zamislite samo tko bi se od Hrvata Lištice u to vrijeme potpisivao ćiriličnim pismom i upotrebljavao ga. Od 1980. godine Dragan Čović u Vazduhoplovnoj industriji SOKO JNA bilježi vrtoglavi uspon. Postaje tehnolog, kontrolor, voditelj proizvodnje, predsjednik radničkog sindikata, Glavni ravnatelj VI SOKO Mostar. Preuzima Dragan Čović glavni pečat Vazduhoplovne Industrije SOKO d.d. Mostar.

S pravom branitelji postavljaju pitanje gdje je bio Dragan Čović 2 listopada 1991. godine kada je JNA uništila hrvatsko mjesto Ravno ? Bio je u JNA kao djelatnik direktor Vazduhoplovne Industrije SOKO Mostar.

Širokobriješki branitelji s pravom pitaju gdje je bio Dragan Čović 7. svibnja 1991. godine kada su Širokobriježani goloruki stali pred tenkove JNA? Bio je u vojnoj bazi heliodrom, na strani JNA!

Dana 7. travnja 1992. godine zrakoplovi JNA, koje je proizveo VI SOKO Mostar, raketiraju Široki Brijeg, isti dan JNA granatira Cim, Iliće i Rudnik…14. travnja 1991 godine desant zrakoplova i helikoptera JNA na Čapljinu.

Jedan od osnivača UJDI-a ovih dana slavi 30. Obljetnicu HDZ-a Rama.  Gdje li je upravo taj UJDI-ovac bio dok se na Jelašcu osnivao HDZ Rama.  No, ipak je doša na čelo HDZ-a BiH i ostaje na čelu punih 15 godina.

Za tih  golemih i teških 15 godina vladavine Hrvati u BiH su prepolovljeni pa čak i više.

Sjeća li se još netko pustih predizbornih obećanja? Dovoljno je samo se sjetiti pustih obećanja o kanalu na hrvatskom jeziku javnog RTV servisa, pa priče o trećem entitetu i diskontnuitetu, o tako naprednom gospodarstvu… A kako  je gospodarstvo napredovalo pokazalo se s pljačkom tvornica kao što je UNIS u Rami, A o mostarskom Sokolu da se i ne govori. Ovih dana je aktualan Aluminij.

Sjetimo se samo što je radio jugoslavenski sokolar tijekom pandemije koronavirusa.  Odlazi u Hrvatsku da bi išao u samoizolaciju i to je htio provesti u Rami. Međutim, nije mu pošlo za rukom.  Ramljaci su tada dobro osjetili što je značila izolacija i karantena kada se htjelo putem sile odvoditi ljude kako bi netko na njima zarađivao, a oni se možebitno zarazili.

Pokušavao je i toliko pokušava zauzeti jedini bastion koji mu se suprostavio, Ramu. Nije uspio i neće uspjeti. Ramljaci su trezveni ljudi. To su ljudi dobre duše, ćudljive naravi, sve im možeš uzeti, ali Ramu nećeš.

 

E.K.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar