UKRAJINA: Teške borbe su nastavljene u četiri pravca, ali je kontraofenziva danas bez vidljivih rezultata

UKRAJINA: Teške borbe su nastavljene u četiri pravca, ali je kontraofenziva danas bez vidljivih rezultata

Ukrajinske snage odbrane su tokom proteklog dana imale 40 sukoba sa neprijateljem u četiri pravca, gdje se nastavljaju teške borbe.

“U noći 21. juna Ruska Federacija je izvela još jedan raketni i zračni udar iranskim udarnim bespilotnim letjelicama “Šahed” na Ukrajinu. Informacije o posljedicama ovog napada se još preciziraju”, navodi Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Prema ažuriranim informacijama, ruska vojska je u protekla 24 sata napala Ukrajinu sa 33 iranske udarne bespilotne letjelice tipa “Šahed”, 7 protuavionskih vođenih projektila sa sistemima protuzračne odbrane S-300 i jednom krstarećom raketom na zemlji Iskander-M. Napadnuti su objekti civilne infrastrukture u Zaporožju.

Snage i oprema protuzračne odbrane uništile su 30 bespilotnih letjelica Šahed. Pored toga, ruska vojska je izvela 83 zračna udara i 58 napada višecijevnim raketnim sistemima na položaje ukrajinskih trupa i naselja.

Neprijatelj nastavlja koncentrirati svoje glavne napore na pravcima Limanski, Bahmutski, Avdejevski i Mariinski, teške borbe se nastavljaju. Tokom dana došlo je do 40 borbenih okršaja.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar