Ukrajinci izvode protunapad: Soledar je Ukrajina

Ukrajinci izvode protunapad: Soledar je Ukrajina

Ukrajinske snage priopćile su u četvrtak da izvode protunapade u Soledaru, istočnom gradu koji je predmet intenzivnog ruskog bombardiranja i napada. “Nakon nekoliko dana povlačenja, čak smo malo napredovali”, objavila je ukrajinska 46. zračno-desantna brigada na Telegramu, kako prenosi CNN.

“Željeznička postaja je naša. Rudnik je naš. Čekamo podršku. Soledar je Ukrajina”. Kremlj pokušava okružiti obližnji Bahmut koristeći u borbama plaćenike grupe Wagner i redovne vojne snage, rekla Hanna Maljar, zamjenica ukrajinskog ministra obrane na Telegramu. “Naši vojnici hrabro drže svoje položaje i nanose brojne gubitke neprijatelju”, rekla je.

Soledar, koji se nalazi u regiji Donjeck u istočnoj Ukrajini, meta je ruskih snaga od prošlog svibnja. S prijeratnim stanovništvom od oko 10.000 ljudi, sam po sebi ima malu stratešku vrijednost, ali je točka na putu ruskih pokušaja napredovanja prema zapadu. Ruske snage mjesecima pokušavaju napasti Bahmut s istoka. Kad bi zauzeli Soledar, Rusi bi barem mogli prići gradu drugim putem.

Foto: Arman Soldin/AFP

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing