Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs umjesto zatvora služi kaznu u staračkom domu

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs umjesto zatvora služi kaznu u staračkom domu

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs umjesto zatvora služi kaznu u staračkom domu: radi ukrase za Uskrs i zabavlja umirovljenike. Odrađuje tako kaznu nakon što je proglašen krivim da je kao pomoćnik ministra obrane otpisao Hrvatskom dragovoljcu 3 milijuna kuna duga, a klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a.
Svakog dana punih osam sati umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs s umirovljenicima boja jaja, pije kavu i pomaže im svakodnevicu učiniti lagodnijom, donosi RTL.hr.

Odrađuje tako kaznu nakon što je proglašen krivim da je kao pomoćnik ministra obrane otpisao Hrvatskom dragovoljcu 3 milijuna kuna duga, a klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a.
Dok jednom ne smrkne drugom ne svane. Da Ljubo Ćosić Rojs nije osuđen, s kim bi 90-godišnji profesor Nikola Turk jutros vježbao?

Na rad dolazi svakog jutra barem pola sata ranije. Treba prvo popiti kavicu s novim prijateljima.

Nisu umirovljenici ovog doma naviknuti na poznata lica. Osim ako ta poznata lica nisu djeca nekih od korisnika doma. Primjerice, ovdje je i majka bivšeg ministra zdravlja Siniše Varge.

Kad smo ga upitali što je pomislio prvi dan kada je došao u starački dom na zadatak,

Što ste pomislili prvi dan kad ste došli ovdje na zadatak, Ćesić Rojs je odgovorio: “Moram priznati…  prvi dan kad sam došao da mi je bilo teško i da su mi se suze svrnule u očima. Malo sam se i rasplakao iz razloga što, znajući i to će vrijeme pokazati da li sad ili za nekoliko godina, ako ne hrvatskim sudovima, onda u Strasbourgu na pravdi Boga.

“Moj je zadakat druženje s korisnicima doma. Pomoći ako nekom treba pomoći kolica pogurati, do restorana, dvorane za vježbanje…”, dodaje umirovljeni general.

Žalba ne odlaže izvršenje kazne pa će tako umirovljeni general Rojs još mjesec dana uveseljavati život stanarima doma Ksaver.

/Izvor: Republikainfo.com/

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar