Umjesto nogometne igre glavna tema suđenje

Umjesto nogometne igre glavna tema suđenje

Hajduk je u subotu, 12. studenoga 2022. na gostovanju kod Slaven Belupa osvojio samo jedan bod iako je vodio sa 2:0, ali na kraju meč je završen rezultatom 2:2. Ponovo se digla velika prašina zbog suđenja, a iz splitskog kluba smatraju da su u Koprivnici žestoko oštećeni. Glavni igrač ove utakmice bio je sudac Ante Čulina.

Hajduk je fantastično počeo utakmicu 17. kola HNL-a jer je već nakon pola sata klub s Poljuda vodio sa 2:0 i činilo se da je pobjednik već riješen, ali je Slaven uspio do kraja da dođe do izjednačenja.

Gosti su poveli već u 12. minuti kada je fantastičan pogodak za vodstvo Hajduka od 1:0 postigao Filip Krovinović.

Do drugog gola Hajduk stiže u 28. minuti. Sahiti je bio asistent, a ovaj put mrežu Slavena trese Pukštas i činilo se da je stavio točku na ovu utakmicu.

Međutim, u drugom poluvremenu Slaven je došao do 2:2. Domaći su smanjili na 1:2 u 49. minuti kada je Hoxha pogodio nakon asistencije Kvržića.

Do izjednačenja Slaven je stigao desetak minuta kasnije. Sudac je svirao penal, a siguran s bijele točke za konačnih 2:2 bio je iskusni napadač Ivan Krstanović. No, nakon meča digla se ogromna prašina zbog glavnog suca Ante Čuline jer iz Hajduka smatraju da je žestoko oštetio klub s Poljuda.

Na društvenim mrežama pojavio se i video spornih odluka Čuline s utakmice, a mnogi smatraju da je na taj način oštetio Hajduk i ostavio ih bez tri boda u ovoj utakmici.

Sve je kulminiralo kada je u 79. minuti isključio Sahitija iako je čini se još ranije neko od domaćih igrača zaslužio crveni karton. U susjedstvu šute o ovom meču, a jedino iz Hajduka su glasno pokazali nezadovoljstvo zbog  odluka Čuline.

O svemu tome nakon meča govorio je trener Hajduka, Mislav Karoglan, koji je poručio da se sudac jednostavno izgubio nakon nekoliko pogrešnih odluka

“Jedna jako čudna utakmica, maksimalna kontrola prvo poluvrijeme. Dogodio se i taj prekid. Dogovorili smo se na poluvremenu da jače stišćemo, uveo sam i Mlakara da imamo svježinu u napadu. Poslije je bilo previše nervoze, mislim da se sudac izgubio, a da u jednom takvom tendencioznom suđenju, a ne tražim alibi za primljene golove, ovo malo podsjeća na Jugoslaviju u ono vrijeme”, rekao je Karoglan i dodao.

“Malo smo i energetski pali, žao mi je što nismo vrtjeli napad koji smo dogovorili na poluvremenu, igrači su se pogubili u ovom kaosu. Ostaje žal, imali smo tu jednu šansu preko Livaje da pobijedimo, nažalost, nismo to uspjeli s deset igrača”.

Treba istaći da je u 36. minuti Čulina prekinuo na nekoliko minuta meč nakon što je neko od gostujućih navijača pogodio pomoćnog suca u glavu, a njihovo negodovanje svojim odlukama izazvao je upravo glavni sudac.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing