Umro kralj čokolade, Michele Ferrero

Umro kralj čokolade, Michele Ferrero

Michele Ferrero, najbogatiji čovjek u Italiji i vlasnik globalnog carstva čokolade i slatkiša umro je u subotu u 89. godini, objavila su dvojica radnika njegove kompanije.
Njegova će smrt vjerojatno potaknuti nagađanja o nasljedniku, a možda i probleme u obiteljskoj tvrtki, Grupi Ferrero koja raste unatoč najdužoj talijanskoj recesiji od Drugoga svjetskog rata.
Ta kompanija proizvodi namaz Nutellu, praline Ferrero-Rocher i Kinder jaja, a analitičari i bankari smatraju je najvrednijom privatnom kompanijom u Italiji.
Milijarder je umro kod kuće u Monte Carlu, nakon duge bolesti, rekao je jedan od radnika.
Ferrerov sin Giovanni, direktor Ferrero grupe odbacio je krajem 2013. sugestije da je za tu talijansku tvrtku zainteresiran veći švicarski konkurent Nestle, te je rekao da Ferrero nije na prodaju.
Stariji Ferrero nije mnogo govorio i izbjegavao je publicitet, a malu tvornicu čokolade iz Pijemonta pretvorio je u globalnog diva. Vodio je Ferrero željeznom šakom, ali lokalno ga je stanovništvo voljelo jer je davao zajednici, a zaposlenici su imali izvrsne uvjete rada, prenijela je Hina.
Sve do prije koju godinu Ferrero je svaki dan helikopterom iz vile u Monte Carlu putovao u sjedište kompanije u slikovitom gradiću Albi na sjeveroistoku Italije, i ondje sudjelovao u stvaranju i kušanju novih proizvoda.
Časopis Forbes opisao ga je kao najbogatijeg slastičara na svijetu, a on i obitelj bili su s 23,4 milijarde dolara na 30. mjestu Forbesove liste najbogatijih.
bljesak.info

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar