Umro vrhbosanski svećenik Mijo Nikolić

Umro vrhbosanski svećenik Mijo Nikolić

U prijepodnevnim satima, 14. listopada, nakon molitve na grobu sluge Božjega Josipa Stadlera u sarajevskoj katedrali, na cesti u blizini prvostolnice preminuo je umirovljeni svećenik vlč. Mijo Nikolić.

Pok. Mijo je rođen 1936. od roditelja Marijana i Ruže u Borovici gdje je završio osnovnu školu. U Dječačko sjemenište na Šalati u Zagrebu primljen je 1952. a nakon dvije godine otišao je u Đakovo, kamo su tada na teološki studij slani kandidati Vrhbosanske nadbiskupije, gdje je završio gimnaziju. Potom je dvije godine služio vojni rok u Koprivnici, a nakon vojske 1963. je zaređen za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije.

Prva služba mu je bila župnog vikara u katedralnoj župi gdje je ostao godinu. Od 1965. do 1966. bio je župni vikar u Modriči, a potom je imenovan župnikom u župi Beška kod Inđije u današnjoj Srijemskoj biskupiji.

U novoosnovanu župu Turić kod Gradačca stigao je 1968. i nekoliko mjeseci stanovao kod jedne obitelji jer je u tijeku bila izgradnja župne kuće nakon čega je započeo i s izgradnjom župne crkve. Potom je 1975. premješten u župu Čardak kod Modriče gdje je kao župnik ostao do 1980. Nakon toga obavljao je službu župnika u Prozoru sve do 1991. godine.

U župi Novo Selo kod Bosanskog Broda bio je na službi 13 mjeseci odakle je, zbog ratnih događanja, morao izbjeći. Vjernicima župe Podvinje bio je na usluzi dvije godine, nakon čega je 1994. premješten u Zagreb u svećeničku kuću u naselju Stenjevac.

U prosincu 1996. preuzeo je, u zadnjem ratu porušenu, župu Posavska Mahala kod Odžaka, što mu je bila i posljednja župnička služba jer je u ljeto 2010., otišao u mirovinu u Svećenički dom u Sarajevu.

Informacije o misi zadušnici i sahrani bit će objavljeni naknadno.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

KT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar