Uoči posljednjeg kola situacija je jasna. Hrvatska će sigurno ostati u elitnom razredu ako…

Uoči posljednjeg kola situacija je jasna. Hrvatska će sigurno ostati u elitnom razredu ako…

Hrvatska je u Solni izgubila od reprezentacije Švedske s 2:1 u 5. kolu Lige nacija. Šveđani su već u prvome poluvremenu došli do prednosti od 2:0, da bi u samoj završnici Danielson, nakon Perišićeva udarca glavom, zabio autogol i dao Vatrenima nadu u preokret. Dalićevi izabranici ipak nisu imali snage doći do boda te je hrvatska reprezentacija ovim porazom ostala na trećemu mjestu s tri boda, koliko sada ima i Švedska.

Prvi hrvatski vratar Dominik Livaković još se jednom istaknuo s nekoliko izvrsnih intervencija, no nakon poraza i dva primljena pogotka svjestan je situacije:

“Mislim da prvo poluvrijeme nije bilo dobro, nismo bili dovoljno agresivni, ali je drugo poluvrijeme bilo bolje. Morali smo ganjati rezultat i to je omelo našu igru. Slijedi Portugal, igramo doma i idemo dati sve od sebe. Zašto ne bismo svladali Portugal, pa u onoj je utakmici drhtala čak i jedna Francuska! Mi moramo gledati da što bolje odigramo i zašto ne bismo išli na pobjedu. Normalno da imamo želju i nadamo se da ćemo ispraviti ovaj dosadašnji dojam.”

Bivši trener Dinama Nenad Bjelica u televizijskom je studiju dao svoje viđenje:

“Puno smo više očekivali od naše reprezentacije. Izgledali smo kao da igramo ‘na bod’, a ja bih uvijek svojim nogometašima rekao da se igra na pobjedu. Kada se igra ‘na bod’, šalje se kriva poruka igračima”

Hrvatska i Švedska nakon pet utakmica imaju isti broj bodova i isti međusobni omjer, Vatreni su kod kuće slavili s 2:1 pa istim rezultatom izgubili vani. Trenutačno je i gol-razlika ista, obje reprezentacije imaju minus 6.

No sljedeći kriterij na strani je Hrvatske – postigla je ukupno više pogodaka od Švedske. Hrvatska dočekuje Portugal, Šveđani idu u Francusku. Uoči posljednjeg kola situacija je jasna. Hrvatska će sigurno ostati u elitnom razredu Lige nacija ako protiv Portugala osvoji više bodova nego Švedska u Francuskoj.

Pobijede li (ili izgube) i Hrvatska i Švedska, Vatreni će ispasti budu li Šveđani bolji čak i za samo jedan gol. Budu li u obje utakmice remiji, dalje ide Hrvatska.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar