Upoznajte mladu neobičnu Ramkinju Katarinu Zadro

Upoznajte mladu neobičnu Ramkinju Katarinu Zadro

Katarina Zadro je talentirana, na neki način i neobična mlada Ramkinja, a u nastavku teksta saznajte i zašto…

Katarina Zadro je jedanaestogodišnja djevojčica iz Rame koja pohađa šesti razred OŠ Marka Marulića u Prozoru i odlična je učenica.

Osim marljivog učenja i odgovornosti u školskim obvezama Katarina ima i svoje hobije.

Pored toga što pjeva, svira i glumi ona je jedina djevojčica u Rami koja se bavi nogometom. Naime, Katarina već godinu dana trenira nogomet i igra za HNK Rama.

” Gledala sam svoju braću kako igraju i treniraju nogomet i tako se i u meni rodila želja za nogometom. Došla sam kući i kazala svojim roditeljima kako bih i ja voljela trenirati nogomet kao i moja braća. Roditelji su podržali moju želju i kazali da, ako ja to stvarno želim, oni nemaju ništa protiv. Tako sam i ja počela trenirati.”, otkrila nam je Katarina.

Kad sam došla na prvi trening, dječaci su mi se smijali i bilo im je neobično to što sam ja jedina djevojčica medju njima, ali su se kasnije priviknuli i prihvatili me kao i da sam dječak.”, prisjetila se Katarina.

Katarinu smo pri našem susretu zatekli u dresu HNK-a Rama, iako Katarina igra samo na utakmicama koji se igraju isključivo u Rami, dok na utakmice koje se igraju izvan Rame ipak ne ide.

Na pitanje kako Katarinu doživljavaju njezine prijateljice, Katarina je ponosno odgovorila: “Moje prijateljice su ponosne na mene i uopće me zbog toga ne omalovažavaju i zbog toga sam ja zapravo ponosna na svoje prijateljice.”

Katarina uživa i u pjevanju pa tako od malih nogu pjeva u crkvenom zboru u svojoj župi.

A nakon što skine dres, zna se ova svestrana djevojčica presvući i u ramsku narodnu nošnju i zapjevati bećarac sa svojim prijateljicama.

Sudjelovala je na brojnim Dječjim festivalima: Dječji festival Djeca pjevaju Isusu, Dječji festival Mala Rama, Pop fest Kupres i Dječji radijski festival u Žepču.

” Na festivalima sam osvajala brojne nagrade. Izdvojila bih posebno prvu nagradu na Dječjem festivalu Mala Rama 2016. i Nagradu radijskog žirija na Dječjem radijskom festivalu u Žepču.”, kazala nam je Katarina.

Katarina polazi i 3. razred Osnovne glazbene škole kod prof. Biljane Glibo. Otkrila nam je kako joj je veliki san biti voditeljica zbora.

Pored glazbe i nogometa Katarina je i strastvena mala glumica. Već drugu godinu za redom, ona dio svojeg slobodnog vremena provodi na kazališnim daskama Kulturno-sportskog centra Prozor-Rama. Otkrila nam je kako je gluma i scena ispunjavaju i kako nikad neće zaboraviti taj divni osjećaj koji je doživjela na premijeri predstave Pepeljuga u kojoj je glumila miša, pred prepunom dvoranom.

“Jedva čekam novu predstavu.”, otkrila nam je Katarina.

Pitali smo Katarinu što joj je najvažnije u životu, a ona je odgovorila ovako: “Najvažnije mi je da jednog dana ostvarim svoje snove i da moje sadašnje želje postanu stvarnost.”

Katarini čestitamo na njezinim uspjesima i zahvaljujemo joj  na ugodnom razgovoru i želimo joj uspjeh u njezinom radu i trudu kao i ostvarenje njezinih snova i želja.

 

 

 

 

 

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar