Upozorenje općinske inspekcije o paljenju trave i niskog raslinja

Upozorenje općinske inspekcije o paljenju trave i niskog raslinja

Svako prekoračenje u kršenju navedenih općinskih propisa kao i namjerno paljenje raslinja, trave bit će prekršajno prijavljeno i sudski gonjeno, a što je kažnjivo u iznosu od 200 do 700 KM.

Odsjek za inspekcijske poslove i komunalni red te Sanitarno-komunalna inspekcija i inspekcija zaštite okoliša općine Prozor-Rama uputila je obavijest o paljenju trave i niskog raslinja.

U obavijesti se navodi slijedeće:

  • Zabranjeno paljenje otpada, trave, niskog raslinja u užoj gradskoj zoni koja je obuhvaćena regulacionim planom i to: od ulaza u grad do Unisa, do gradskog stadiona, Meopotočja, Ogoja, do iznad crkve, do iznad dola, do iznad Varoši prema Borovnici.
  • Izvan zone Regulacionog plana oni koji to čine, čiste svoje površine, moraju da poduzmu preventivne mjere opreza, pojačane mjere protivpožarne zaštite, najaviti i uz suglasnost vlasnika  susjednik objekata i parcela vrštii kontrolirano paljenje.

Svako prekoračenje u kršenju navedenih općinskih propisa kao i namjerno paljenje raslinja, trave bit će prekršajno prijavljeno i sudski go njeno, a što je kažnjivo u iznosu od 200 do 700 KM.

Obavijest inspekcije

Koliko se građani pdridržavaju propisa i preventivnih mjera zaštite svjedočimo ovih dana.

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar