Upravni odbor HRS-a smijenio Željka Babića i cijeli stručni stožer

Upravni odbor HRS-a smijenio Željka Babića i cijeli stručni stožer

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacija Željko Babić i cijeli stručni stožer sa Svjetskoj prvenstva u Francuskoj, u kojem su bivši proslavljeni reprezentativci Ivano Balić, Petar Metličić i Venio Losert, smijenjeni su odlukom Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza, prenosi hrt.hr.

Čelnici HRS-a tu su odluku donijeli nakon gotovo dvosatnog zasjedanja na kojem je jedina tema bila izglasavanje povjerenja izborniku Babiću i stručnom stožeru.

Ime Babićeva nasljednika trebalo bi biti obznanjeno u sljedećih mjesec dana.

Sastanak Upravnog odbora HRS-a, sazvan po hitnom postupku danas oko 14 sati, ovakvu odluku je donio iz drugog pokušaja. Naime, Babić je dao ostavku već nakon ispadanja u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju, potom je na pomalo čudan način ostao izbornik ia za svjetsku smotru, da bi na prije dva dana završenom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj zaključio natjecanje s dva poraza i drvenom medaljom, odnosno četvrtim mjestom.

Nagađa se da će Hrvatski rukometni savez vratiti na izborničku  klupu legendarnog umaškog stručnjaka Linu Červara. U zraku je i ime još jednog bivšeg izbornika, Slavka Goluže.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar