Uskoro osnivanje HGSS-a stanica Rama

Uskoro osnivanje HGSS-a stanica Rama

Kroz rad i brojne aktivnsti na promoviraju Rame i ramskih planina kao poželjnog planinarskog i izletničkog odredišta, koje od samog osnutka provodi HPD „Rama“, vidljiv je pomak u tome pravcu. Zadnjih godina, polako ali sigurno, Rama postaje sve zanimljivija brojnim posjetiteljima.
 
To je vidljivo i po već najavljenim posjetima brojnih planirskih društava kao i pojedinaca. Radeći na sigurnosti svih onih koji žele doći i hodati planinama do sada se napravilo puno. Osim rada na terenu i markiranja staza, radilo se na prikupljanu podataka koji su, dijelom već sada dostupni zainteresiranima i koji ih mogu koristiti za navigaciju i sigurno kretranje bez vodiča.

Prateći trendove i realne potrebe u smislu sigurnosti posjetitelja, već dulje vrijeme se reazmišljalo o osnutku stanice HGSS-a jer je Rama jedan od rijetkih prostora koji nije „pokriven“ tom službom.

Zbog toga je jučer održan radno-konzultativni sastanak na temu organiziranja HGSS-a u Rami. Dogovorene su konkretne mjere i aktivnosti potrebne za početak rada i službeni osnutak Stanice. Nakon rješavanja administrativnog dijela, slijedit će odabir zaintersiranih i njihova potrebna edukacija. U tome smislu, već prije su dogovorene određene aktivnosti sa Stipom Božićem, poznatim hrvatskim alipnistom i članom HGSS-a stanice Split.

Nadamo se da će ova inicijativa naći razmijevanje i potporu kod pojedinih institucija.
rportal.eu

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar