Uspješno završena implementacija aktivnosti „Informiranje mladih o invaliditetu“

Uspješno je završena implementacija aktivnosti „Informiranje mladih o invaliditetu“, koja se provodila u okviru projekta „Osnaživanje i rehabilitacija osoba s invaliditetom“,koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a implementira Savez organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama u FBiH (SUMERO) u saradnji s UG RDPP „Djeca nade“ Prozor-Rama, priopćeno je iz ove udruge.

 Implementacija plana započela je realizacijom aktivnosti „Edukacija o invaliditetu“. Aktivnost je provedena u SREDNJOJ ŠKOLI PROZOR s učenicima GIMNAZIJE, razred III 4, čiji je razrednik profesor Zoran Stojanović. Preostale aktivnosti: “Na kavi”, “Simulacija invaliditeta”, te “Grupna diskusija”, provedene su osim s učenicima III 4 i s grupom učenika iz I, II i IV razreda, navodi se u priopćenju.

 Kroz spomenute aktivnosti srednjoškolci su educirani  u oblasti invaliditeta, o položaju i pravima osoba s invaliditetom, te stekli pozitivne stavove o ovoj grupi društva.

 Koordinatorica projekta Selma Islamović zahvaljuje svima koji su omogućili realizaciju aktivnosti, prije svega ravnateljici Srednje škole Anđi Mlakić i profesoru Zoranu Stojanoviću, kao i učenicima koji su sudjelovali, a učenicima koji su sudjelovali u aktivnosti “Esej iz oblasti invalidnosti” želi mnogo sreće u osvajanju nagrade.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar