USVOJEN KORONA ZAKON U HNŽ Odbijeni amandmani da se pomogne osobama koje su ostale bez posla i medijima

USVOJEN KORONA ZAKON U HNŽ Odbijeni amandmani da se pomogne osobama koje su ostale bez posla i medijima

Skupština HNŽ-a usvojila je famozni “korona zakon”. Protiv njega je glasovao predsjednik Hrvatskih republikanaca Slaven Raguž, kojemu je od 11 amandmana prihavaćen samo jedan, kojim se tražilo da se javno objave podnositelji zahtjeva za subvencije.l

Jedanko tako odvijen je i amandman HDZ-a 1990 o medijima, uzh obrazloženje da mediji već dovoljno sredstava dobivaju iz prračuna. Ovdje bi se moglo konstatirati – kako koji.

Republikanci su predlagali da pomoć dobiju i osbe koje su dobile otkaz u HNŽ-u, što bi izravno pomoglo najugroženije, budući da oni koji su dobili otkaze nemaju koristi od pomoći poslodavcu, a također ni od Federacije, koja također pomaže samo kroz doprinose. I taj je vrlo konkretan i koristan amandman odbijen. Iznos od 420-tak maraka što je nedavno spominjan zakonom nije preciziran, i ostale su brojne nejasnoće.

Nevenko Herceg i dalje tvrdi da je korona zakon među najboljima u Federaciji BiH.

“Zakonom je predviđeno da iznos od 425,00 KM mjesečno subvencioniramo više od deset tisuća plaća, a vrijeme trajanja subvencioniranja najniže neto plaće bit će od dana početka zabrane rada do vremena prestanka zabrane za svaku pojedinu djelatnost.” – kazao je Herceg.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar