Usvojen Zakon o vatrogastvu

Usvojen Zakon o vatrogastvu

Nakon usvajanja dnevnog reda 4. redovne sjednice Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije zastupnici su usvojili odluke o formiranju Privremene Komisije za zakonodavno-pravna pitanja i Privremene Komisije za praćenje rada MUP-a, ljudska prava i građanske slobode.

Nakon, kako stoji u priopćenju, iscrpne rasprave i više uloženih amandmana usvojen je Zakon o zaštiti od požara i vatrogastvu u HNŽ.

Zakon o zaštiti od požara i vatrogastvu u HNŽ će predstavljati pravnu osnovu za organiziranje i funkcioniranje zaštite od požara i vatrogastvu na području Županije i zajedno sa županijskim zakonima činiti jedinstvenu osnovu za obavljanje svih poslova u toj oblasti na području županije. Zakon se zasniva na novom konceptu, te tijelo uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo obavlja sve upravne, stručne i druge poslove u oblasti vatrogastva i zaštiti od požara.

Skupština je usvojila Zakon o dopunama Zakona o sudskim taksama s tarifom. Skupština HNŽ je donijela Odluku kojom potvrđuje imenovanje zamjenika županijske javne pravobraniteljice Hercegovačko-neretvanske županije gđe. Alise Pašić Macić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing