Utrka magaraca u Čapljini, blagdanski događaj koji postaje tradicija

Utrka magaraca u Čapljini, blagdanski događaj koji postaje tradicija

Da su Čapljinci maštoviti ljudi dokazuje i informacija kako će se i ove godine u tom gradu održati, ni manje ni više, nego utrka magaraca. Konjički klub ”Vranac”, koji je organizator događaja, i ove će godine okupiti Čapljinke i Čapljince i ostale goste na zanimljivom događaju za koji žele, kako kažu za Bljesak.info, da postane tradicija.

Utrka će se održati 18. prosinca na platou ispred Villa Rustice ”Mogorjelo” u Čapljini

Pravila nema puno – sudjelovanje u utrci dozvoljeno je svima onima koji posjeduju magarca, a utrka nije ograničena samo na Čapljince – može se prijaviti bilo tko. ”Naš cilj je sačuvati običaje Hercegovine, a kako je magarac jedna od životinja koju je imao veliki broj kućanstava u Hercegovini, mi smo odlučili ovu utrku održati na takav način”, ističu organizatori.

Prijave su otvorene do 12. prosinca, a zainteresirani se mogu prijaviti na broj mobitela 063/353-621 (Ivan). Osim utrke za posjetitelje će biti organiziran bogat zabavni program sa mnoštom sadržaja i bogatom gastro ponudom. Inače, utrka je po prvi put održana prošle godine, a pobjedu su odnijeli Jozo Šimović i njegov magarac Eustahije.

Osim Joze i Eustahija u utrci su prošle godine sudjelovali Mario Pavlović i magarac Anđa, Hrvoje Čepo i magarac Ero i Bruno Jakiša i magarac Poncho.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing