Uvjeti za dobivanje potpunog oprosta uz blagoslov „Urbi et Orbi“

Uvjeti za dobivanje potpunog oprosta uz blagoslov „Urbi et Orbi“

Kao što je najavljeno papa Franjo će u petak, 27. ožujka od 18 sati u predvorju bazilike Sv. Petra predvoditi molitvu, klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu te podijeliti blagoslov „Urbi et Orbi“ uz mogućnost dobivanja potpunog oprosta.

Molitvena inicijativa Svetoga Oca uslijed pandemije koronavirusa, osim zaziva Božje zaštite i prošnji za prestanak zaraze, za cilj ima pružiti svim potrebitima mogućnost primanja potpunog oprosta u trenucima kada mnogi katolici diljem svijeta nisu u mogućnosti pristupiti sakramentima pa tako ni sakramentu pomirenja.

Dekretom Apostolske pokorničarne koji je objavljen, 20. ožujka, a koji je potpisao viši pokorničar kardinal Mauro Piacenza i regent mons. Krzysztof Nykiel određeni su uvjeti za dobivanje potpunog oprosta.

Tako će oboljeli, oni koji su u izolaciji, kao i zdravstveni radnici i rodbina, koji se izlažu opasnosti od zaraze kako bi se brinuli o onima koji su pogođeni virusom COVID-19, za dobivanje potpunog oprosta moći će jednostavno izmoliti: VjerovanjeOčenaš i jednu marijansku molitvu, piše Vatican news.

Ostali će moći izabrati neke brojnih mogućnosti: posjetiti Presveto Otajstvo ili sudjelovati na euharistijskom klanjanju, čitati Sveto pismo barem pola sata, molitit krunicu, pobožnosti Križnoga puta ili molitvu Krunice Božjega milosrđa, moleći Boga za zaustavljanje epidemije, olakšanje bolesnima i vječni spas za one koje je Gospodin pozvao k sebi.

Potpuni oprost može dobiti i vjernik koji u trenutku smrti ne može primiti sakrament bolesničkoga pomazanja i pričesti prenosi IKA.

Podsjećamo kako će čitatelji portala Nedjelja.ba od 18 sati moći duhovno sudjelovati u izravnom prijenosu iz Vatikana te uz ispunjavanje uvjeti zadobiti potpuni oprost.

 

/Izvor: Nedjelja.ba/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar