Uvode se kamere koje snimaju vozače s mobitelom u ruci dok voze

Uvode se kamere koje snimaju vozače s mobitelom u ruci dok voze

Kako bi pojačali sigurnost u prometu, policija će postaviti kamere s najnovijom tehnologijom raspoznavanja i otkrivanja mobitela.

Stručnjaci u New South Walesu tvrde da vozačima koji nepropisno koriste mobitele u vožnji rizik od izazivanja prometne nesreće raste čak četiri puta više. Zabrinjavajući podatak za stručnjake jest i taj da sve više prevladavaju prometne nesreće u kojima sudjeluju vozači koji koriste mobitele u vožnji.

Vlasti navedene australske države najavile su postavljanje 45 kamera s posebnom tehnologijom za raspoznavanje i otkrivanje mobitela. Njihovo postavljanje trebalo bi se dovršiti do prosinca 2019. godine, javlja Zimo. Australija će time postati prva zemlja u svijetu koja će korisititi navedenu tehnologiju za kažnjavanje vozača koji koriste mobitele tijekom vožnje.

Samo je pitanje vremena kad će ista tehnologija postati standard u sigurnosti u prometu i u ostatku svijeta, jer mnogi vozači imaju naviku tijekom vožnje gledati u mobitele, bilo to radi SMS-ova, poziva ili društvenih medija.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing