Uzalud vam trud svirači: Kolindu nije izabrala BiH nego Hrvatska

Uzalud vam trud svirači: Kolindu nije izabrala BiH nego Hrvatska

IAKO cijeli dan po društvenim mrežama možemo čitati statuse kako je "hrvatske izbore opet odlučila dijaspora", iz SDP-a su priznali da i nije baš tako.
"Grabar Kitarović je prema svemu sudeći i prema trenutnim podacima dobila izbore u RH za otprilike 3 tisuće glasova" rekao je za Index Arsen Bauk, ministar uprave, riješivši tako dilemu je li kandidatiinja HDZ-a dobila izbore zahvaljujući glasovima koji su došli van RH.

A u Mostaru se još oko 23 sata čekalo na glasanje! Četiri sata nakon zatvaranja drugih biračkih mjesta, u Mostaru se još uvijek glasalo za predsjednika zbog problema s izdavanjem potvrda iako je postalo jasno da je Kolinda Grabar Kitarović izabrana za novu predsjednicu Hrvatske.

"Zbog potpune blokade računalnog sustava i nemogućnosti izdavanja posebnih potvrda za glasanje oko dva i pol sata birački proces je bio obustavljen", rekao je za HINA-u generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša.

On je pojasnio kako je preostalo još oko 500 birača koji su zatražili izdavanje posebnih potvrda kako bi mogli glasovati na biračkom mjestu. Ovi birači nisu se na vrijeme registrirali pa su na dan održavanja izbora glasati izdavanje posebnih potvrda uz koje mogu glasati.
index.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar