Uživajte u ljetu: Do subote sunčano i vruće, a potom slijedi zahlađenje s kišom

Uživajte u ljetu: Do subote sunčano i vruće, a potom slijedi zahlađenje s kišom

Sljedeća dva do tri dana još ćemo uživati u pravom ljetnom ozračju.

Ipak se treba čuvati vrućine jer temperature će se kretati uglavnom između 29°C i 38°C, a ponegdje u zaleđu Dalmacije i u Hercegovini čak će dosezati i do 39°C. Krivac za vrućinu i sparno vrijeme je južno strujanje vjetra što će pojačati vlagu u zraku, a osobito će biti neugodni petak i subota. Tijekom ta dva dana rastu mogućnosti za lokalne grmljavinske nestabilnosti, ali više u gorskim područjima te područja Bosne, zaleđa Dalmacije te Crne Gore i juga Srbije. Ipak vrućina i sparina očekivano neće dugo potrajati, jer stiže nam promjena vremena već od vikenda.

Nadolazeći vikend nosi prekretnicu glede atmosferskih događaja, naime očekuje se dolazak svježijeg i nestabilnijeg zraka sa sjeveroistoka Europe. Dolaskom u Sredozemlje očekuje se stvaranje ciklonalnog polja koje će uvjetovati vrlo nestabilno vrijeme počevši već od kraja subote pa nadalje.

Dakle krajem subote te od nedjelje vrlo nestabilno i osjetno svježije vrijeme proširiti će se na veliki dio naše regije i Balkana.
Uz lokalne pljuskove i grmljavine lokalno je moguće olujno nevrijeme uz grad (tuču), jak vjetar, obilne pljuskove koji u kratkom vremenu ponegdje mogu uzrokovati pojavu lokalnih kratkotrajnih bujičnih poplava – javlja Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.
Brotnjo.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing