Vandalizam u  Zadru: Mladić polupao 38 solarnih ploča “Pozdrav suncu”

Vandalizam u Zadru: Mladić polupao 38 solarnih ploča “Pozdrav suncu”

Zadarski.hr neslužbeno doznaje da je mlađi muškarac u crnoj trenirci sa sivom kapuljačom u ranim poslijepodnevnim satima teškim čekićem razbio 38 solarnih ploča na instalaciji “Pozdrav Suncu”.

Prema prvim infomacijama, nepoznati muškarac došao je do instalacije i počeo razbijati staklene ploče. Nakon što je oštetio “Pozdrav Suncu”, sjeo je na bicikl i udaljio se s mjesta događaja.

Mladić je ploče razbijao teškim metalnim predmetom. Na videu se vidi kako neki teški komad metala diže iznad glave i s njim svom snagom udara u staklenu površinu instalacije. Od siline udarca komad metala se odbijao od staklene površine. Na snimci se vide i zaprepašteni turisti koji su promatrali incident.

Policija je Zadarskom potvrdila da je privela jednu mušku osobu koja se dovodi u vezu s događajem.

Ploče su u vlasništvu Grada Zadra, osigurane su, a cijelu zonu instalacije pokrivaju nadzorne kamere. Moguće je da su one zabilježile ovaj dosad nečuveno divljaštvo na svjetski poznatoj gradskoj instalaciji.

Jedna ploča košta 14.000 kuna plus PDV, što znači da je pričenjena šteta oko 530.000 kuna plus PDV. Cijela instalacija nedavno je temeljito obnovljena, a ta je obnova plaćena četiri milijuna kuna.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar