VATRA NOĆAS GUTALA DIO SVETIŠTA U MARIJI BISTRICI: Izgorjela dvorana za mlade, a teško su oštećeni i još neki objekti

VATRA NOĆAS GUTALA DIO SVETIŠTA U MARIJI BISTRICI: Izgorjela dvorana za mlade, a teško su oštećeni i još neki objekti

Ogromna je šteta i na prostoriji gdje je smještena tehnika Crkve na otvorenom, koja služi za prijenos mise

Veliki požar izbio je jutros oko tri sata u dvorištu Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Dvorana za mlade u potpunosti je izgorjela, javlja Zagorje.com.  Riječ je gospodarskim zgradama, koje su većim dijelom i kulturno dobro.

Osim dvorane za mlade koja je uništena, teško je oštećena i prostorija za župni Caritas te nova prostorija tzv. pjevaonica, namijenjena za probe župnog zbora i zbora mladih.

Njenu su unutrašnjost vatrogasci uspjeli spasiti, no krovište je u većem dijelu izgorjelo. Također, ogromna je šteta i na prostoriji gdje je smještena tehnika Crkve na otvorenom, koja služi za prijenos mise.

Požar je gasilo više od 30 vatrogasaca, sa sedam vozila.

“Požar se dogodio na gospodarskom objektu. Vatrogasci su uzbunjeni u 2.55. Dolaskom na mjesto intervencije otvoreni plamen je već zahvatio krovište. Vatrogasci su dobro djelovali i reagirali. Na požarište je prvo stigla dislocirana postrojba Zagorske javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Marija Bistrica s dvama vozilima, a poslije je došlo i treće vozilo DVD-a Tugonica Podgrađe te navalno vozilo DVD-a Laz, Zagorske javne vatrogasne postrojbe iz Zaboka te autocisterna iz DVD-a Bedekovčina zbog potrebe za vodom. Vatrogasci su dobro odgovorili na ovaj veliki izazov i spriječili su daljnje širenje požara. Požar se zaustavio u normalnom srazmjeru i nije se proširio na crkvu na otvorenom te na druge gospodarske zgrade. Šteta je velika”, rekao je za Zagorje.com Stjepan Skuliber, predsjednik županijske Vatrogasne zajednice.

“Ono što je najvažnije je da nema ljudskih žrtva, a zahvaljujući brzo i pravovremenoj intervenciji naše vatrogasne postrojbe, ali i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Marije Bistrice i okolice spriječena je veća materijalna šteta”, rekao je zagorski župan Željko Kolar te dodao da nam je sada svima zadatak organizirati se i vratiti sve u prvobitno stanje.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar