Veleposlanik Del Vechio posjetio Općinu Prozor-Rama

 
U jednodnevnoj posjeti općini Prozor-Rama, župi Uzdol i Franjevačkom samostanu Rama-Šćit bio je danas veleposlanik Republike Hrvatske Ivan Del Vechio. Kako je to i sam veleposlanik Del Vechio rekao ovo je bio nastavak posjete premijera Milanovića iz prošle godine kada je u načelu i dogovorena ova posjeta. Danas je ovo bio radni posjet, koji je veleposlanik iskoristio za posjetu uspješnoj tvornici tekstila na Gračacu, gdje je razgovarao sa radnicima i vlasnikom tvornice. Veleposlanik Del Vechio pohvalio je Općinu Prozor-Rama kako je prepoznala važnost poticanja investitora, istakavši kako je općina Prozor-Rama svijetli primjer ne samo u Bosni i Hercegovini nego i u Hrvatskoj.

Domaćini današnje posjete načelnik Ivančević upoznao je veleposlanika sa stanjem u općini Prozor-Rama, istakavši kako je najveći problem općine velik broj nezaposleni. Razgovaralo se i o mogućnostima, projektima i investicijama koje se predviđaju u sljedećem periodu, a od bitne su važnosti za samu općinu. Načelnik je ujedno zatražio od Veleposlanika da zajedno sa konzulatom u Mostaru razmotre i odobre organiziranje konzularnih dana u našoj općini kako bi se našim građanima omogućilo i olakšalo rješavanje vađenja putovnica i ostalih dokumenata.
 

Na sastanku je zaključeno kako će u sljedećem periodu Veleposlanstvo Republike Hrvatske i Općina Prozor-Rama pokušati organizirati jedan susret sa braniteljima kako bi se krenulo u osnivanje braniteljske zadruge, po uzoru na zadruge u Republici Hrvatskoj. Dogovoreno je isto tako da će veleposlanik Del Vechio pokušati preko svojih diplomatskih i prijateljskih krugova dovesti neke potencijalne investitore, a općina će se obvezala dati podršku tim investitorima.
 
Isto tako dogovoreno je da se u općini Prozor-Rama pokuša, a sve preko veleposlanstva Republike Hrvatske, dovesti desetak veleposlanika iz susjednih zemalja u jednu radno-turističku posjetu, gdje bismo promovirali sve što općina Prozor-Rama može ponuditi. 

Veleposlanik je posjetio i zapalio svijeću na Memorijalnom centru Uzdol, gdje ga je domaćin don Miljenko Džalto upoznao sa stanjem u župi i uzdolskom kraju.

Neizostavan dio posjete svakako je bio i posjeta Domu za stare i nemoćne osobe koji je u izgradnji, gdje se veleposlanik na licu mjesta uvjerio u ispravnost ulaganja Republike Hrvatske u ovaj projekt. Nakon doma veleposlanik je obišao i Etnografski muzej, crkvu i Franjevački samostan, gdje su domaćini bili ramski fratri na čelu sa gvardijanom fra Tomislavom Brkovićem.
 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar