Veliki četvrtak u župi Prozor

Na prvi dan Svetog trodnevlja – Veliki četvrtak, svečano euharistijsko slavlje u prozorskoj župnoj crkvi u 18 sati, uz koncelebraciju vlč. Ivana Bošnjaka predvodio je i pod njim propovijedao župni vikar vlč. Ivan Butum.  U prigodnoj propovijedi vlč. Ivan je između ostaloga pozvao nazočne da budu svjesni potrebe žrtvovanja za druge.

Misu Večere Gospodnje svojim pjevanjem i sviranjem uzveličali su članovi mješovitog župnog zbora pod ravnanjem s. Olge Kikić, SMI.
 Poslije euharistijskoga slavlja, crkva je bila otvorena do ponoći kako bi vjernici mogli provesti vrijeme u molitvi i promišljanju, a od 22 sata vjernici su imali priliku i za osobnu ispovijed.

Svetu misu u filijalnoj crkvi sv. Josipa radnika na Lugu predvodio je župnik vlč. Stipo Knežević.

Na Veliki petak, 3. travnja, obredi Velikoga petka u filijalnoj crkvi sv. Josipa na Lugu, započet će u 15:30 sati, a obredi spomena na muku i smrt Isusa Krista u prozorskoj župnoj crkvi započeti će u 18 sati.

Kao i na Veliki četvrtak, župna crkva biti će otvorena do ponoći, a oni koji se nisu još ispovjedili imati će priliku u vremenu od 21 sat.

Marinko Rumbočić

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing