Veliko slavlje Riječana: Dinamo nokautiran na Kantridi!

Veliko slavlje Riječana: Dinamo nokautiran na Kantridi!

Rijeka je i na Kantridi pobijedila Dinamo (2:0) te je s ukupnih 3:0 osvojila Kup.
Peti je to put u 88 godina povijesti kluba s Kantride da je osvojeno kup-natjecanje, treći put u Hrvatskoj (nakon 2005. i 2006.).

Nakon prve utakmice na Maksimiru, Rijeka nije Dinamu niti na svojoj Kantridi dozvolila da stvori ozbiljniju šansu. Pritisak koji je nametnulo više od 10 tisuća navijača nije utjecao na igrače Matjaža Keka. Vrlo mudrim pristupom kontrolirali su igru, organizirano se branili i prepustili Dinamu jalovu inicijativu…

Poluprigode su u prvih pola sata imali Kramarić i Šimunić, prije nego je Rijeka povela. Igrala se 35. minuta utakmice, prizemni ubačaj s lijeve strane Kramarić na petercu jedva uspijeva primiriti, ostavio je povratnu za Brezovca koji puca, ali lopta se odbija u korner. Brezovec je ubacio iz kuta, vratar Ježina 'zaplivao', a Matej Mitrović glavom pogodio nebranjenu mrežu i razgalio Kantridu.

U 43. minuti Ježina se koliko-toliko iskupio za svoju pogrešku kod gola, obranivši udarac Kramarića u stopostotnoj prigodi. U posljednje od četiri poluvremena finala ušlo se s dva pogotka prednošću za Riječane.

Dinamo je nešto agresivnije ušao u nastavak utakmice, ali nije uspio to naplatiti pogotkom koji bi zakomplicirao stanje na terenu. Štoviše, kada je već bilo potpuno jasno da će Rijeka uzeti Kup, u 81. minuti Jugović dobiva loptu na desnoj strani i vraća povratnu u sredinu odakle Zoran Kvržić ubija svaku nadu Modrima.

Podsjećamo, Rijeka je do finalnih okršaja s Dinamom stigla preko Zmaja iz Blata na Korčuli, Podravine iz Ludbrega, Osijeka i Istre 1961.

Zanimljivo, Rijeci je ovo prvi Kup kojeg je osvojila na Kantridi. Dosad je trofeje osvajala dvaput u Beogradu te po jednom u Splitu i Varaždinu.

Izvor: http://gol.dnevnik.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar