Vernesa Manov među 23 najbolja nastavnika u regiji

Vernesa Manov među 23 najbolja nastavnika u regiji

Vernesa Manov iz Prozora, profesorica bosanskog jezika i književnosti u Prvoj osnovnoj školi u Donjem Vakufu, prema odluci Asocijacije najboljih nastavnika iz zemalja bivše Jugoslavije, našla se među 23 dobitnika ovogodišnjeg priznanja „Najbolja nastavnica regiona“.

Vrijedna titula

Prema riječima Manov, čast joj je da se baš ona našla među najboljima te je istakla da se prema onome kako rade i vannastavnim aktivnostima biraju oni koji su zaslužili da ponesu ovu vrijednu titulu. – piše Dnevni avaz.

“Ispunila sam svih 27 kriterija i sa zadovoljstvom mogu reći da sam izabrana među 23 najboljih na konferenciji koja je održana u Trebinju, a obično bude do 200 aplikacija. Tako sam sada među 23 nagrađenih u regionu, 12 u Bosni i Hercegovini i jedina u Srednjobosanskom kantonu”, kazuje nam Manov.

Manov: Ispunila sve kriterije

Foto: Manov je ispunila sve kriterije

Kako je istakla, nisu bitne nagrade koliko su bitni cjelokupan rad i oni uspjesi koje nastavnik doživi sa svojim učenicima.

“Zahvaljujući mom entuzijazmu, izuzetnoj energiji koju mi moji učenici daju i za sve ono što ja ustvari jesam, došla sam do ove vrijedne nagrade. Zahvalna sam najboljoj ekipi na svijetu, mojim učenicima koji zaslužuju samo najbolje. Trudim se da s njima radim na inovativan način, da pristupimo zanimljivim metodama rada i, eto tako, korak po korak, sve se to lijepo uklopilo”, dodaje Manov.

Pokretačka energija

Priznanje, kaže, za nju znači mnogo, i to s aspekta što se to dešava upravo u ovom vrtlogu cjelokupnog sistema u kojem živimo.

“Drago mi je da ipak u savremenom čovječanstvu postoje grupe, asocijacije, udruženja, centri i pojedinci koji su, tako da kažem, isti kao ja. Imaju tu pozitivnu pokretačku energiju da ovaj svijet, barem kroz svoje mogućnosti i kroz svoje djelovanje, učine ljepšim”, istakla je ova uspješna nastavnica.

Književna djela

Vernesa Manov autorica je četiri obrazovna koncepta u kojima spaja obrazovanje i umjetnost te na zanimljiv način djecu provodi kroz kreativni i obrazovni proces. Kao spisateljica ima 10 autorskih i na desetine zbirki-knjiga međunarodnog karaktera sa zastupljenom poezijom i prozom.

Vernesa Manov je kao književnica dobitnica prve nagrade Islamske zajednice Bošnjaka iz sjeverne Amerike.

Kolektiv oduševljen

“Kolektiv, s direktoricom škole Selvedinom Fazlagić na čelu, oduševljen je time što je neko iz SBK osvojio ovu vrijednu nagradu, a posebno što je to iz naše škole. Prema reakcijama roditelja, prijatelja i građana i svih onih koji znaju koliko se ja trudim za djecu, vidim da im je mnogo drago zbog mene. Sve to kad se sabere i oduzme, neko vidi moj angažman unutar svega toga”, kazala je Manov.

/Izvor: Dnevni avaz/

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar