VESELE KARMINE U ĐAKOVU: Slavonac oporučno tražio da ga isprate uz – narodnjake! Stanovnici ne pamte ovakvo što

VESELE KARMINE U ĐAKOVU: Slavonac oporučno tražio da ga isprate uz – narodnjake! Stanovnici ne pamte ovakvo što

Na karminama je bila i službena osoba koja se trebala uvjeriti da se oporuka pokojnika izvršila

Nesvakidašnje karmine održale su se nedavno u Slavoniji jer je pokojnik oporučno zatražio da ga se isprati uz svirače, pjesmu i ples, javlja Glas Slavonije.

Obvezno krenuti s hitom Zorice Brunclik

Vremešni stanovnik Strizivojne I. J. je od svoje troje djece, nasljednika, zatražio da ga na onaj svijet isprate veselo, uz živu glazbu – tri harmonike/klavijature i narodnjake, uz napomenu da karmine moraju započeti starim hitom Zorice Brunclik “Otkopčano jeleče”.

Njegova djeca, koja su odrasli ljudi, tome su se čudila, bilo je i negodovanja da se na takav način oproste od oca, no oporuka je oporuka. Da situacija bude još neobičnija, otac im je preminuo u vrijeme pandemije koronavirusa i strogih mjera Stožera, koje su uključivale oproštaj od pokojnika samo uz najužu obitelj i bez karmina.

Sve je pomno pratila službena osoba

Pokojni Strizivojčanin pokopan je na mjesnome groblju prema tim pravilima, a vesele karmine održane su naknadno u poznatom restoranu u Đakovu. Uz obitelj, rodbinu i prijatelje, na karminama su bili i svirači, koji su izveli deset narodnjačkih pjesama koje je pokojnik volio. Na karminama je bila i službena osoba koja se trebala uvjeriti da se oporuka pokojnika izvršila.

Stanovnici Đakova, kao ni tamošnji odvjetnici i javni bilježnici, ne pamte dosad neku tako ekstravagantnu oporučnu želju pokojnika. Eventualno se u istu ladicu može svrstati slučaj od prije 15-ak godina, jedna Đakovčanka još za života sama priredila – vlastite karmine, organiziravši ih do posljednjega detalja prema vlastitom ukusu, piše Glas Slavonije.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing