Veslački klub “Rama” dobitnik sredstava podrške malim projektima mladih

Veslački klub “Rama” dobitnik sredstava podrške malim projektima mladih

Veslački klub “Rama” našao se na preliminarnoj listi odobrenih projekata za mlade. Riječ je o projektu “Upoznajmo našu BiH” s idejom jačanja i izgradnje mira i povjerenja među mladima iz Prozor-Rame, Jablanice i Travnika.

Cilj ovog projekta je ostvarivanje novih poznanstava i druženje mladih, obzirom da osim udruga s kojima klub već surađuje, namjerava uključiti Crveni križ i mlade iz općine Travnik te udrugu Green Valley iz Jablanice.

“U projektu “Upoznajmo našu BiH!” sudjeluju mladi iz Veslačkoga kluba Rama, udruge Green Valley iz Jablanice te mladi iz Crvenoga križa iz Travnika. Kroz tri projektne aktivnosti ćemo posjetiti Travnik i njegove znamenitosti, zatim ćemo planinariti na Draševo te u posljednjoj aktivnosti ćemo posjetiti Livno i Livanjske konje. Tako nastavljamo uspješnu suradnju među mladima ovih općina, stvaramo nove zajedničke uspomene i mijenjamo BiH”, kazao je Ivan Perić iz Veslačkog kluba “Rama” za Ramski Vjesnik.

Odobreno je sedam projektnih prijedloga čija se realizacija očekuje u 2022. godini.

Preliminarni rezultati javnih poziva:

Finalni_Rezultati_javnog_poziva_2021-2022

Organizacije mladih, neformalne grupe i udruženja i asocijacije žrtava rata iz zajednica u kojima se provodi projekat PRO-Budućnost, dostavili su u prethodnom periodu više od 100 ideja za jačanje i izgradnju mira i povjerenja.

USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Institutom za razvoj mladih KULT, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzla (FGT) i Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA).

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar