Veslački klub “Rama” posjetio Institut za razvoj mladih “KULT”

Veslački klub “Rama” posjetio Institut za razvoj mladih “KULT”

Predstavnici Veslačkog kluba “Rama” danas su posjetili Institut za razvoj mladih “KULT”, kako bi usvojili nova znanja koja će moći primijeniti u budućem radu svoje organizacije. 

Uposlenici Instituta uživali su družeći se s današnjim gostima, informirajući ih o nekim važnim postupcima i navikama koje ima i provodi organizacija, te razmjenjujući savjete i iskustva.

Veslački klub “Rama” je partnerska organizacija koja sudjeluje u programu jačanja organizacijski podržanog kapaciteta kroz Snagu lokalnog

Naša organizacija danas je imala priliku posjetiti Institut za razvoj mladih KULT. Već dugo vremena radimo zajedno, a sada smo mogli vidjeti kako radi jedna ozbiljna organizacija koja ima veliki broj uposlenika. Prolazeći kroz organizaciju upoznali smo se s radom određenih odjela koji su možda trenutno najbitniji za rad naše organizacije, što nam je mnogo pomoglo, jer postoji dosta toga što Institut podrazumijeva u svome radu, a što mi tek trebamo primijeniti. Imali smo brojne nedoumice, na koje stvari trebamo obratiti pažnju, tako da će nam ovo iskustvo pomoći kada je riječ o rastu i razvoju naše organizacije. Svi uposlenici su nam se ponudili za podršku u koracima koji slijede i ostavili svoje kontakte, što će nam biti vrlo korisno u budućnosti“, rekao je Filip Šimunović, predsjednik organizacije.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je koncept Job shadowing koji će organizacijama civilnog društva u Bosni i Hercegovini pružiti novu perspektivu organizacijskog razvoja

Ovaj se koncept najčešće koristi kao oblik stručnog usavršavanja, te služi za proučavanje svakodnevnih aktivnosti, posla, radnog okruženja, primjene različitih metoda i modela rada u praksi.

Partnerske organizacije zahvaljujući Job shadowingu imaju priliku vidjeti kako rad Instituta izgleda u praksi, da se bolje upoznaju s našim osobljem, te da dobiju važne i korisne savjete za rad svojih organizacija.

Vidljivo motiviranje drugih i dobra suradnja s partnerima razlozi su više da Institut hrabro nastavi dalje s ovakvim aktivnostima i bude podrška u jačanju organizacijskih kapaciteta s ciljem stvaranja boljih prilika za društvo u kojem živimo.

Institut za razvoj mladih KULT zahvaljuje Veslačkom centru “Rama” na današnjem druženju. U razdoblju koje slijedi, Institut će otvoriti vrata za još nekoliko partnerskih organizacija koje žele bolje i više za sebe i svoju zajednicu.

Više o konceptu Job shadowing možete pročitati  OVDJE , a ukoliko imate dodatnih pitanja, možete se javiti putem e-mail adrese [email protected] 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar