Veslački klub “Rama”, Veslački klub “Ustirama” i Osnovna škola “Fra Jeronim Vladić” u akciji pošumljavanja “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan”

Veslački klub “Rama”, Veslački klub “Ustirama” i Osnovna škola “Fra Jeronim Vladić” u akciji pošumljavanja “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan”

Let’s Do It tim i ove jeseni održat će akcije pošumljavanja i sadnje drveća pod sloganom “Šta ima, šta se sadi” u okviru akcije “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan”. Akcija će bit održana 5. studenoga 2022. godine na nekoliko lokacija u Bosni i Hercegovini.

U ovogodišnjoj akciji će sudjelovati Veslački klub “Rama”, Veslački klub “Ustirama” i Osnovna škola “Fra Jeronim Vladić” u petak. Za sve ostale informacije javiti se možete projekt koordinatoru, Filipu Šimunoviću, predsjedniku Veslačkog kluba “Rama” na 0038763991065.

Ovakve akcije postale su tradicionalne, a organiziraju se od 2013. godine. Do sada je u aktivnostima koje obuhvaćaju sadnju i pošumljavanje zasađeno preko 476 000 sadnica raznih vrsta drveća, a cilj je da se u skorijoj budućnosti stigne do milijun zasađenih sadnica.

Akcija će osim Rame, biti održana u Sarajevu – gradska zona, Bjelašnica – Dejčići, Donjem Vakufu, Kozarcu, Bijeljini, Srebrenici i Bosanskoj Krupi

Na navedenim lokacijama akcije organiziraju naši Let’s Do It lokalni timovi uz pomoć i podršku lokalnih preduzeća i rasadnika, a veliko pošumljavanje na Bjelašnici organiziramo kao i do sada u saradnji sa KJP “Sarajevo šume”.

Svi zainteresirani građani koji žele dati svoj volonterski doprinos i zajedno sa nama saditi na Bjelašnici, bitne informacije o načinu prijave mogu pronaći na Facebook stranici u eventu koji je posebno kreiran za prijave ili klikom na ovaj link: https://forms.gle/NVsU6X4c3sGPhbMSA

Za volontersko učešće u drugim gradovima možete se javiti na mail: [email protected], a tim će vas spojiti s projekt koordinatorima.

Medijski sponzor akcije je Radio Stari Grad, a u nastavku poslušajte njihov najavni jingl:

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar