Vesna Vukoja Viceprvakinja Balkana

Još jedna vrijedna medalja stigla u Mostar. Vesna Vukoja, naša mlada judašica i reprezentativka BiH na Prvenstvu Balkana održanom u bugarskom gradu Plovdiv okitila se zvanjem viceprvakinje Balkana u konkurenciji starijih pionira do 63 kilograma.

Mlada reprezentativka BiH bila je odlična i sigurna u svakoj borbi, a dokazala je to sjajnim tehnikama. U prvom kolu Vesna Vukoja je bila slobodna, da bi u drugom kolu dobila za protivnicu sjajnu reprezentativku Srbije, Ivanić Katarinu (viceprvakinju Srbije) koju je naravno pobijedila bez mnogo napora. U trećem kolu tj. u borbi za ulazak u finale Vukoju je dočekala reprezentativka Crne Gore, Bulatović Gordana koju je Vesna također dobila i plasirala se u finale.

U velikom finalu Vesna je pokazala da je izvrsna mlada natjecateljica za velika djela. Ipak sportske sreće nije bilo ovoga puta na strani naše judašice ali je njeno učešće na Prvenstvu Balkana svakako pokazalo da je borac na kojeg tek možemo računati u vremenu koje dolazi.

Izjava Vesne Vukoja:
Ostaje žal za najuspiješnijom medaljom, ali ipak ne treba biti nezadovoljan jer je zvanje Viceprvakinje Balkana ogroman uspjeh naročito jer je ovo moj prvi izlazak na međunarodnu scenu. Upravo zato ova medalja je još veći uspijeh za mene. Nadam se da sam obradovala svog trenera, svoje roditelje i želim da se zahvalim svima, prije svega svom treneru, klubskim prijateljima i sparing partnerima koji su mi pomogli u treninzima i pripremama za Balkansko prvenstvo rekla je Vesna Vukoja.

Trener Majo Ćeško ističe kako je judo klub Hercegovac imao još jednu sjajnu predstavnicu, također državnu prvakinju i reprezentativku BiH, Sandru Sivrić. Sivrić je bila u kategoriji preko 63 kilograma i sa jednom pobjedom i dva poraza zauzela peto mjesto. S obzirom da je i njoj ovo prvo natjecanje ovoga tipa, trener Ćeško kaže da je zadovoljan njenim nastupom ali i naglasio kako je u oba poraza koja je doživjela bilo jako gusto. U borbi za medalju Sivrić je izgubila od reprezentativke Rumunije, Bleicziffer Kinga.
Ističemo kako je ove godine Prvenstvo Balkana u judou za djecu (U15) održano u gradu Plovdiv, Bugarska. Učešće je uzelo 300 natjecatelje iz 9 zemalja, Srbija, Turska, Grčka, Rumunija, Bugarska, Crna Gora, Albanija, Makedonija i Bosna i Hercegovina. 

Ekipni rezultat po državama:
1. mj. Srbija
2. mj. Turska
3. mj. Rumunija
4. mj. Bugarska
5. mj. Bosna i Hercegovina
6. mj. Grčka
7. mj. Crna Gora
8. mj. Makedonija
9. mj. Albanija

Izvor: hercegovina.info
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar