VIDEO: Privođenje dječaka (14) koji je u Beogradu ubio najmanje osmero učenika

VIDEO: Privođenje dječaka (14) koji je u Beogradu ubio najmanje osmero učenika

U ruksaku je navodno imao i dva Molotovljeva koktela koja je ostavio u kabinetu povijesti. Još uvijek nije utvrđeno da li je koristio pet šaržera, ali je sigurno da je koristio oružje kalibra 9 mm.

Dječak K.K., učenik 7. razreda (14) naoružan je stigao u osnovnu školu na beogradskom Vračaru. Nakon krvavog pohoda po školi gdje je ubio čuvara, najmanje osmero djece, a još najmanje toliko ih ranio, kao i jednu učiteljicu, skrivao se po školskom dvorištu. Ubrzo ga je policija našla i privela te odvela na ispitivanje.

Dječak je pištolj navodno uzeo od oca, koji je imao dva prijavljena. U svom ruksaku, kako piše srpski Blic, navodno je imao i dva Molotovljeva koktela koja je ostavio u kabinetu povijesti. Još uvijek nije utvrđeno da li je koristio pet šaržera, ali je sigurno da je koristio oružje kalibra 9 mm.
VIDEO
Krvavi pohod navodno je počeo zbog jedinice iz povijesti koju mu je dala učiteljica u koju je pucao. Pred školom je kaos. Uplakani roditelji i dalje traže svoju djecu i čekaju više informacija. Tamo je i jako puno policije koji su okružili školu i blokirali promet, kao i desetak kola Hitne pomoći. Sve policijske snage su i dalje na terenu i intenzivno rade na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije, priopćio je MUP Srbije.
Osmero je mrtvih, dok su šestoro djece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru u Tiršovoj.
“Kada smo došli na teren zatekli smo osmoro ranjenih, čuvar je bio mrtav. Četvero djece je primljeno u Urgentni i nalaze se u operacijskoj sali, jedna osoba je životno ugrožena. Cijela Hitna plače, tresemo se”, kažu za Blic iz Hitne pomoći.
“Još troje djece je smješteno u Tiršovoj, jedno dijete je u kritičnom stanju, nalazi se u operacijskoj sali, ima teške ozlijede glave i životno je ugroženo. Drugo dvoje se nalazi na intenzivnoj njezi i imaju prostrjelne rane, uglavnom ekstremiteta”, rekli su za Blic u Tiršovoj.

Pucnjava se dogodila oko osam sati, kada je K. K. upao u školu i krenuo nasumično pucati. Navodno je najviše mrtvih u učionici gdje se održavao sat povijesti

Četrnaestogodišnji K.K. jutros je u osnovnoj školi na beogradskom Vračaru počeo pucati po kolegama. Prema pisanju srpskih medija ubio je osmero ljudi, a prema najnovijim informacijama učiteljica koju je ranio je nažalost podlegla ozljedama i preminula.

Riječ je o odlikašu koji je sudjelovao na brojnim školskim natjecanjima, više puta bio je na natjecanjima iz matematike i dobivao pohvale. Prošle godine osvojio je i treće mjesto na općinskom natjecanju iz povijesti.

Pucnjava se dogodila oko osam sati, kada je K. K. upao u školu i krenuo nasumično pucati. Navodno je najviše mrtvih baš u učionici gdje se održavao sat povijesti. Prema pisanju srpskih medija, podivljao je jer je dobio jedinicu iz povijesti.

Sumnja se da je rano jutros uzeo pištolj s pet šaržera i krenuo u školu. Na ulazu je bio čuvar s kojim se posvađao i počeo šutirati smeće. Zatim ga je hladnokrvno upucao, piše Telegraf.

Policija je napadača privela i odvela u policijsku postaju na ispitivanje.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing